Оголошено відбіркову комісію програми proMOTION 2024 

Відбір кінопроєктів, поданих на участь в програмі підтримки міжнародного просування українських фільмів proMOTION 2024, здійснюватиме конкурсна комісія, що складатиметься з двох представниць напряму «Кіно» Українського інституту, представника фонду «Єврімаж» та двох незалежних експертів (українського та міжнародного).   

До складу комісії цього року увійшли:  

  • Вікторія Лещенко – продюсерка, кураторка, програмерка Міжнародного фестивалю документального та анімаційного кіно у Лейпцизі DOK Leipzig 
  • Денніс Руексперт кіно та медіаіндустрії, директор European Film Market (2020-2024рр.) 
  • Серхіо Гарсіа де Леаніс – продюсер, менеджер проєктів фонду Eurimages, куратор програми з промоції (Promotion Programme) 
  • Наталія Мовшович – керівниця напряму «Кіно» Українського інституту 
  • Ірина Кипоренко – програмна менеджерка напряму «Кіно» Українського інституту 

Цьогоріч конкурс відбудеться тричі. Всього за рік буде відібрано сім кінопроєктів, що отримають до 8000 євро для просування фільму за кордоном. Протягом одного конкурсного відбору комісія може обрати не більше 4-х проєктів, а також залишає за собою право не обрати жодного.     

У 2024 році Український інститут реалізує програму у співпраці з «Єврімаж» (Eurimages), європейським фондом підтримки спільного кіновиробництва і прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт, створеним при Раді Європи.