Ukrainian Doc Preview
Ukrainian Doc Preview

Дорогі колеги та колежанки, друзі, подруги та всі, хто підтримують нас у цей складний момент. У звʼязку з повномасштабним вторгненням Російської Федерації на територію України, наші команди ухвалили рішення перенести проведення Ukrainian Doc Preview до припинення війни в нашій державі. Після перемоги Ukrainian Doc Preview буде відновлено за першої ж можливості.

Ми дуже вдячні за подані заявки на шоукейс Ukrainian Doc Preview. Після відновлення нашої роботи, усі подані проєкти будуть автоматично зараховані як подані до реєстрації, і ми будемо їх розглядати. Також з моменту відновлення роботи можна буде оновити матеріали заявок.

Йдемо до перемоги України разом!

Бережіть себе.

Ukrainian Doc Preview 2022

Кінцевий термін подачі заявок:

13 лютого 2022

До 13 лютого триває прийом заявок на участь у шоукейсі Ukrainian Doc Preview спільного проєкту Українського інституту та Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Під час закритої презентації автор(к)и щонайменше п’яти повнометражних документальних проєктів зможуть представити свої фільми міжнародним експертам/-кам в рамках індустрійної платформи DOCU/ПРО фестивалю Docudays UA. 

Ukrainian Doc Preview щорічний шоукейс актуальних українських повнометражних документальних кінопроєктів, які перебувають на стадії чорнового монтажу або постпродакшену, ключовим представникам міжнародної індустрії документального кіно (відбірникам фестивалів і представникам міжнародних сейлз-компаній та фондів). Перед презентацією всі учасники проходять воркшоп з підготовки.  

Цьогоріч тьютор(к)ами Ukrainian Doc Preview стали:

Вони поділяться досвідом та навчать, як успішно презентувати проєкт міжнародній кіноіндустрії. Також кожен із проєктів отримає індивідуальні консультації з монтажу — залежно від потреб та питань, які цікавлять його команду.  

Участь можуть брати: 

  • українські проєкти повнометражних документальних фільмів на стадії виробництва або/ постпродакшну, створені у жанрі креативної  авторської документалістики; 
  • проєкти не були представлені на цьому етапі виробництва на інших індустрійних платформах в Україні;  
  • учасники/-ці готові презентувати не менш, ніж 15 хвилин чорнового монтажу майбутнього фільму. 

Для участі потрібно заповнити анкету.

Ukrainian Doc Preview пройде у партнерстві з  Docudays UA в рамках укладеного меморандуму про співпрацю. Відбір проєктів здійснює експертна комісія з представників/-ць відділу кіно Українського інституту та команди Docudays UA.   

Основні дати програми: 

13 лютого 2022 року (23:59 за східноєвропейським часом)  – завершення прийому заявок; 

4 березня 2022 року – оголошення результатів відбору; 

21-23 березня тренінг з презентації проєктів; 

26 березня – шоукейс проєктів, після якого учасники та учасниці зможуть в рамках індивідуальних зустрічей-консультацій поспілкуватися з міжнародними експертами/-ками. Інформацію про нагороди від партнерських організацій DOCU/ПРО для учасників Ukrainian Doc Preview буде оголошено додатково. 

* Шоукейс Ukrainian Doc Preview запланований на офлайн-локації фестивалю. Просимо вас врахувати, що доступ до всіх офлайн-заходів фестивалю буде можливий за наявності дійсного зеленого сертифіката про вакцинацію, сертифіката про одужання або негативного результату ПЛР-тестування чи експрес-тестування на антиген (дійсний 72 години). У разі погіршення епідеміологічної ситуації в Україні про формат подій та безпечні умови її відвідування буде проінформовано додатково.