У Лондоні відбувся Міжнародний форум культурної дипломатії 2023

4 грудня, Лондон – Український інститут провів 4й Міжнародний форум культурної дипломатії, зібравши експертів з України та інших країн світу для обговорення викликів і майбутнього міжнародної культурної дипломатії, культурних відносин під час війни, а також для зміцнення міжнародних відносин з країнами нової пріоритетної географії Українського інституту: країни Африки, Азії та Латинської Америки.

«Культура служить потужним щитом під час конфліктів, захищаючи ідентичність, цінності та спадщину різними способами. Українські культурні елементи, такі як мова, традиції та обряди, складають основу нашої ідентичності сьогодні. Під час війни збереження цих культурних компонентів стає вирішальним у підтримці самосвідомості та спільноти. Культури сьогодні – не просто сховище мистецького та інтелектуального багатства; це динамічна сила, що рухає економічним і соціальним прогресом»,

– генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко.

Програма Форуму включала ряд панельних дискусій, відеозаписи який доступні до перегляду за посиланням

  • Культурні відносини під час конфлікту: культура – це меч чи щит?
  • Співпраця на глобальній міжнародній арені: переваги, перешкоди та вплив
  • Культурна дипломатія у різних куточках світу: інсайти та досвід
  • Культурна дипломатія в цифрову епоху: нові технології та медіа, VR

Сунхе Сон, директорка Корейського культурного центру у Великій Британії наголосила на

«Культурній дипломатії властива емоційна складова. І це потрібно враховувати. Водночас я впевнена, що залучення штучного інтелекту до культурної дипломатії відкриє нову еру нашого спільного майбутнього».  

Український інститут учетверте організовує Форум, мета якого сприяти посиленню міжнародного авторитету України та знаходити практичні рішення для побудови сталого партнерства у сфері культурної дипломатії з урахуванням реалій цифрової епохи. Детальніше про програму та спікерів – за посиланням.

Міжнародний форум культурної дипломатії 2023 організований Українським інститутом у співпраці з Міністерством закордонних справ України. За підтримки House of Europe, Foreign, Commonwealth & Development Office (Велика Британія), Посольства Великої Британії в Україні, Посольства США в Україні, Американських рад з міжнародної освіти.

Партнер Форуму та приймаюча сторона: Британська бібліотека.

Партнери Українського інституту: Британська Рада, Польський культурний Інститут у Лондоні, Goethe-Institut у Лондоні та Посольство України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Партнер у сфері PR-менеджменту: FINN Partners.

Партнер у сфері AI: Reface.

Фото