Український інститут став асоційованим членом Мережі національних культурних інститутів ЄС 

Сьогодні, 8 грудня у Брюсселі генеральна асамблея EUNIC (Мережі національних культурних інститутів ЄС) одноголосно ухвалила рішення про прийняття Українського інституту до EUNIC як асоційованого члена. 

Мережа об’єднує інститути культурної дипломатії країн ЄС та Великої Британії, а також міністерства закордонних справ і міністерства культури. Український інститут став 39 членом об’єднання.

EUNIC посилює роль культури в міжнародних відносинах і є стратегічним партнером Європейського Союзу. Це ключова мережа культурної дипломатії в Європі та майданчик для спільних ініціатив і обміну досвідом. Географія діяльності EUNIC не обмежується лише Європою: мережа працює у понад 100 країн світу через 136 кластерів. 

Володимир Шейко взяв участь у панельній дискусії, що відкривала асамблею. Разом із Дієго Мелладо, головою відділу комунікації та публічної дипломатії Європейської служби зовнішніх справ, Крістофом Массоном, керівником групи інклюзивних суспільств генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення та Аушріне Жилінскене, директоркою Литовського інституту культури, вони обговорили нові можливості для співпраці між Україною та партнерами з ЄС в межах EUNIC в умовах російської агресії в Україні. Дискусію модерував Президент EUNIC Йоганнес Еберт, генеральний секретар і голова Goethe-Institut.  

Напередодні генеральної асамблеї EUNIC у Брюсселі відбувся Міжнародний форум культурної дипломатії 2022, організований Українським інститутом, Jam Factory Art Center та Представництвом України при ЄС за підтримки Prague Civil Society Centre.