Концерти хорової музики
Концерт сучасної хорової музики «Mariologia»
у виконанні українського ансамблю Alter Ratio
Рік культури Україна-Австрія
Дата
5 листопада
Сектор
Напрям діяльності
Представлення української культури за кордоном
Музика
Місце
Відень, Австрія
«Коли композитор починає працювати з такою темою – «величність задуму» йому забезпечено. Лишається змиритись із власною недосконалістю»

Святослав Луньов, композитор
5 листопада у Votivkirche у Відні відбувся концерт українського вокального ансамблю сучасної музики Alter Ratio. У програмі твори Максима Шалигіна, Максима Коломійця, Святослава Луньова, Олексія Ретинського. Того ж вечора пройшла модерована розмова слухачів з композиторами Максимом Шалигіним та Максимом Коломійцем.
«У роботі над цим проєктом кожен композитор вступає в діалог не лише з сакральними текстами, але й зі шлейфом культурної пам'яті, притаманному цим текстам»

Ольга Приходько, керівниця вокального ансамблю –
У християнській традиції Маріологія – це антологія латинських середньовічних текстів про Богородицю. Чотири молитви до Богородиці переосмислили чотири українських сучасні композитори. В результаті було створено твори для вокального ансамблю з 12 солістів та музичних інструментів.

Інтерв'ю з композитором Максимом Коломійцем про концерт «Mariologia» слухайте у спецпроєкті Radio klassik (німецькою мовою).