Представлення української культури за кордоном
Міжнародні майстер-класи та фестиваль акусматичної музики «Sounds Around Me»
Рік культури Україна-Австрія
Дата
24-28 вересня
Сектор
Напрям діяльності
Представлення української культури за кордоном
Музика
Місце
Відень, Австрія
У вересні 2019 року у Відні відбулася серія міжнародних майстер-класів з електроакустичної та акусматичної музики, організована Українським інститутом в рамках фестивалю Sounds Around Me, який є місцем зустрічі представників електроакустичної спільноти євроатлантичних країн.
«Після проведення майстер-класів ми залишаємося в контакті з багатьма композиторами – педагогами, учасниками фестивалю Sounds Around Me. Нещодавно ми отрамали запрошення підготувати концерт з творів української електроакустичної музики з Акусмоніумом університету Грінвічу в Великій Британії, яке стало реальним кроком до продовження міжнародної співпраці українських та європейських композиторів в галузі електроакустичної музики»

Алла Загайкевич, композиторка, доцентка НМАУ імені П.І.Чайковського
Серія концертів електроакустичної та акусматичної музики, що відбулася під час фестивалю Sounds Around Me, продемонструвала результати співпраці між досвідченими менторами та понад двадцятьма композиторами та виконавцями з різних країн. У майстер-класах взяли участь композитори з України, Австрії та інших країн Європи. До реалізації проєкту залучено низку провідних експертів з України (Алла Загайкевич), Австрії (Томас Ґорбах), Бельгії (Аннетт Ванд Ґорн).

Проєкт підсилив професійний обмін між представниками музичних шкіл України, Австрії та інших країн Європи, започаткував нові контакти між українськими та європейськими композиторами, а також презентував сучасну українську музику на електроакустичній сцені Відня для міжнародної фахової спільноти.