Міжнародний жіночий фестиваль джазу у Стокгольмі фокусується на Україні

П’ятий міжнародний жіночий фестиваль джазу у Стокгольмі вперше присвячує програму єдиній країні – Україні. У співпраці з Українським інститутом та Посольством України у Швеції організатори обрали три жіночі українські гурти, що виступлять у Стокгольмі вперше. Зокрема це квартет LELÉKA, дует Роксани Смірнової та Міши Калініна, а також GANNA Ensemble. 

Організатори фестивалю, Semente Cultural Productions, на знак солідарності з Україною уперше присвятили всю програму лише українським виконавцям. Таким чином прагнуть підтримати не лише музикантів, які недостатньо представлені на світовій сцені, але й тих, чиї голоси намагаються заглушити, чия культура знаходиться під загрозою.  

У межах фестивалю також проходить аукціон на підтримку джаз клубу 32 у Києвіз 8 по 28 лютого. У якості лоту – полотно під назвою «Мир» Дженні СвенбергБаннель, що стало постером цьогорічного фестивалю. У Fasching Jazz club відбудеться спеціальна виставка картин художниці, її роботи також ставали айдентикою 4 попередніх фестивалів. Художниця малювала наживо всіх музикантів, які грали на сцені.

Коли: 8 березня 2023 

Квитки: тут 

Партнери фестивалю Knutpunkt – мережа з 21 організаторів концертів у Швеції – допомогли організувати більше концертів для українських музикантів, що гратимуть на фестивалі. Це можливість для митців та професіоналів зі Швеції та України зустрітися, розширити аудиторію та запланувати майбутню співпрацю 

Більше про тур тут.

#wijfsweden #womentothfore #westandwithukraine #womenforpeace