Український інститут став офіційним членом міжнародної організації European Music Council 

Український інститут приєднався до членів міжнародної організації European Music Council, яка займається розвитком і популяризацією всіх жанрів і напрямів музики в Європі. Це також означає автоматичне членство для УІ в Міжнародній музичній раді (IMC) — незалежній неурядовій міжнародній організації, яка є консультативним органом ЮНЕСКО з питань музики.

Члени організації мають унікальну можливість обмінюватися думками про спільні проблеми та рішення, а також працювати разом над створенням кращих умов для музичного сектору. Це включає участь у музичних конференціях, семінарах та інших заходах, а також участь у програмі обміну між членами EMC. 

European Music Council (EMC) – це некомерційна організація, яка була заснована у 1972 році як Європейська регіональна група Міжнародної музичної ради (IMC). Наразі EMC – це велика європейська музична мережа, яка налічує вже понад 74 члени з 28 країн.  

EMC сприяє кращому взаєморозумінню між людьми та їхніми різними культурами, а також підтримує право на співіснування своїх музичних культур. Серед головних цілей організації – активізація та об’єднання музичного сектору, зміцнення музичного сектору та сприяння співпраці між представниками музичної індустрії.