Запускаємо нову програму для сектору перформативного мистецтва

PERSPECTIVE це партнерська програма Українського інституту та агенції proto produkciia для митців, культурних менеджерів та інших фахівців, дотичних до виробничого циклу перформативного мистецтва та які працюють в Україні.  

Програму створено для розвитку та посилення спроможності професіоналів перформативного сектору в конексті міжнародної інтеграції та посилення культурної екосистеми країни в цілому. Програма реалізується в рамках стратегічних пріоритетів Українського інституту. Один з яких – capacity building.

Вектори роботи програми

  • Ознайомлення українських професіоналів у галузі перформативного мистецтва з міжнародним досвідом через навчальні поїздки на  відвідання професійних подій, фестивалів, тощо. 
  • Проведення міжнародних воркшопів із залученням професійних менторів
  • Фіксація навчального та комунікативного досвіду у можливих для накопичення та подальшої репрезентації інформації формах.
  • Написання оглядів, проведення відкритих зустрічей з метою поширення досвіду отриманого в рамках навчання  ширшому колу представників  перформативного сектору в Україні.

Участь в поїздках та воркшопах зможуть брати представниці та представники перформативного сектору з України, як на основі відкритих конкурсів, так і через номінування від Українського Інституту, агенції proto produkciia, або партнерських організацій, залучених до проведення заходу.

Авіньйонський фестиваль

Перша поїздка в рамках програми – у липні 2023. П’ять українських театральних продюсерок та продюсерів, які продовжують свою роботу в Україні, відвідають Авіньйонський фестиваль — одну з найбільших у світі подій сценічного мистецтва у Франції. Програма тижневої поїздки складатиметься з відвідування вистав, ознайомлення з діяльністю місцевих організацій, відвідування дискусій та обговорень, обміну та спілкування. Метою мобільності є надання команді можливості отримати нові навички та розвивати професійні зв’язки з артистками та артистами, продюсерками та продюсерами, режисерками та режисерами з різних країн.  

Учасники: Ярослава Кравченко, Вероніка Склярова, Максим Добролюбов, Ольга Дорофеєва, Володимир Бурковець. 

Програма перебування в Авіньйоні створюється спільно з La Manufacture collectif contemporain та ONDA. Поїздка стала можливою завдяки програмам мобільності Culture Moves Europe та EU4Culture. 

З питаннями та пропозиціями можна звертатись на пошту: [email protected] 

Читати більше.