Український інститут оголошує прийом конкурсних заявок для виставкового проєкту на тему візуального мистецтва Криму

Програма  пропонує комплексну підтримку, яка передбачає не лише дофінансування, але і долучення команди Українського інституту до пошуку локації проведення, програмування та комунікаційної стратегії обраних проєктів.  

Максимальний обсяг фінансування виставкового проєкту становить 1 300 000,00 гривень 

Подати конкурсні заявки можуть:    

  • юридичні особи всіх форм власності та фізичні особи-підприємці, зареєстровані в Україні та з досвідом реалізації аналогічних до поданого проєктів;  
  • іноземні організації та компанії, зареєстровані за кордоном, а також їхні філії і представництва, які зареєстровані та акредитовані на території України в порядку, встановленому чинним законодавством України, з наявною інституційною спроможністю і досвідом реалізації аналогічних до поданого проєктів. 

Не допускаються до участі у Мистецькому конкурсі конкурсні заявки, подані:   

– фізичними особами, юридичними особами, які зареєстровані як в Україні, так і за її межами, що мають відношення до держави-терориста — Російської Федерації, яка визнана такою згідно з Законом України «Про заборону пропаганди російського нацистського тоталітарного режиму, збройної агресії Російської Федерації як держави-терориста проти України, символіки воєнного вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму в Україну» від 22.05.2022 р. № 2265-IX, та/або Республіки Білорусь, або місцезнаходженням (місцем проживання) яких є тимчасово окупована Російською Федерацією територія України, а саме:     

  • бенефіціарами яких є фізичні особи — громадяни держави-терориста Російської Федерації та/або Республіки Білорусь чи юридичні особи, пов’язані із державою-терористом Російською Федерацією та/або Республікою Білорусь;    
  • юридичні особи або фізичні особи-бенефіціари — засновники та/або учасники таких осіб або фізичні особи, до яких застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України «Про санкції» та рішень Ради національної безпеки і оборони.   

Конкурсна заявка повинна відповідати таким технічним вимогам:    

  • заявку подано у встановлений термін;    
  • заявку оформлено відповідно до наданої форми та необхідною мовою;   
  • надано всю необхідну супровідну документацію;   
  • кожну секцію конкурсної заявки заповнено без перевищення допустимої кількості знаків, яку зазначено у формі конкурсної заявки. 

Конкурсні заявки оцінюватимуться за такими критеріями:   

  • Концепція виставки, поданої у конкурсній заявці, відповідає стратегії, принципам та цінностям Українського інституту та не порушує чинне законодавство України.   
  • Проєкт спрямований на розвиток міжнародної співпраці, обмінів і діалогу, а не лише на одностороннє представлення України за кордоном.   
  • Фокусної темою проєкту є історія та культура Кримського півострову, корінних народів Криму та рефлексії на історичне минуле та візії майбутнього Криму.   
  • Проєкт заохочує до діалогу і дискусії стосовно викликів минулого, теперішнього та/або майбутнього та пов’язаний з важливими й актуальними явищами не тільки української культури але і глобального порядку денного.   

Докладніше з методикою оцінювання конкурсних заявок можна ознайомитися у Положенні про конкурс. 

Щоб подати конкурсну заявку, необхідно не пізніше 31 березня 2024 року, 23:59 за київським часом надіслати на адресу [email protected] такі документи:   

  • заповнені та підписані форму конкурсної заявки (шаблон за посиланням) та форму кошторису конкурсної заявки (шаблон за посиланням); 
  • копію Статуту (витягу зі статуту або іншого документа, який підтверджує наявність повноважень у підписанта конкурсної заявки та його право укладати і підписувати договори у випадку обрання учасника Мистецького конкурсу переможцем) та реєстраційні документи учасника (скан-копії підписаних документів у PDF форматі);  
  • підтвердження досвіду виконання аналогічних проєктів у довільній формі (українською мовою): посилання на вебсторінки відповідних проєктів, скан-копія договору про надання аналогічних послуг, рекомендаційний лист від попередніх партнерів тощо;   
  • довідку на бланку юридичної особи про відсутність у них прямих та  опосередкованих контактів із представниками держави-терористом Російською Федерацією та/або Республіки Білорусь (шаблон за посиланням);  
  • заяву-гарантію щодо прав на об’єкти авторського права (шаблон за посиланням).  

Вся інформація повинна бути надана українською мовою або містити переклад на українську мову. Всі файли необхідно надіслати у форматі PDF, обсяг кожного файлу не повинен перевищувати 1 мегабайт.    

Розгляд та оцінювання заявок здійснює конкурсна комісія, до якої входять фахівці Українського інституту та незалежні експерти.   

Всі заявники отримають лист-підтвердження та за потреби запит на додаткові документи або уточнюючу інформацію.   

Публічне оголошення проєктів, що отримають підтримку в рамках програми , відбудеться у травні 2024 року.