Ольга Сагайдак представлятиме Український інститут у Франції

15 червня 2022 Ольгу Сагайдак призначено представницею Українського інституту у Франції.

Франція є однією з пріоритетних країн діяльності Українського інституту відповідно до стратегії розвитку на 2020-2024 рр. та важливим європейським партнером України. Започаткування такої форми представництва дозволить втілити десятки заходів і проєктів, вже розроблених Інститутом спільно з французькими партнерами після 24 лютого 2022 року, та посилити культурну присутність України на ключових культурних подіях Франції.

До війни Ольга Сагайдак, учасниця групи Executive MBA-36 у kmbs та співзасновниця фонду DOFA fund, займалася культурним нетворкінгом. Її організація проводила форуми міжрегіональних знайомств і співпраці («ДонКульт», «СлободаКульт», «ГаліціяКульт»), розробляла програми для митців і культурних менеджерів та опікувалася іншими цікавими ініціативами.

Упродовж трьох років Ольга входила до складу Наглядової ради Українського інституту, яку очолювала з лютого 2021 до лютого 2022 року. З березня 2022 року, від початку свого перебування в Парижі, Ольга тісно співпрацює з Українським культурним центром та Посольством України у Франції, спільно з якими організувала низку подій в межах ініціативи «Українська весна», зокрема виставок, кінопоказів, дискусій, літературних зустрічей, концертів тощо.

«Після початку повномасштабного вторгнення Росії ми спостерігаємо величезний запит на знання про Україну у світі. Це вікно можливостей, яким необхідно скористатись. Сподіваюсь, започаткування індивідуального представництва Українського інституту у Франції, де вже активно діє Український культурний центр, стане першим кроком до заснування повноцінних філій Інституту у майбутньому» – коментує Володимир Шейко, генеральний директор Українського інституту.

Сьогодні як ніколи важливо мати постійно діючі місії, які представляють українську культуру у таких стратегічно важливих країнах, як Франція. Більшість французьких культурних інституцій не знайомі з українськими дієвцями, явищами чи контекстами, але мають великий інтерес до тіснішої співпраці з Україною. Потрібно будувати сталі партнерства між інституціями, просувати Український інститут як експертний і дорадчий центр, розробляти довгострокові програми культурної дипломатії» – зазначила Ольга Сагайдак.

 

Серед головних завдань Ольги як представниці Українського інституту є налагодження контактів із французькими інституціями, розробка спільних довгострокових програм, пошук партнерського фінансування, комунікаційна діяльність, робота з дирекцією Інституту над розробкою моделі закордонної філії у Франції.