Європейський Союз та Український інститут запрошують взяти участь у міжнародному онлайн-флешмобі #VyshyvankаDay2022

Напередодні Дня української вишиванки, який цього року відзначається 19 травня, Європейський Союз спільно з Українським інститутом оголошують про міжнародний онлайн-флешмоб #VyshyvankaDay2022 і запрошують долучитися до нього українців та друзів України з усього світу.

Ідея цьогорічного святкування полягає в тому, щоб допомогти українцям, які далеко від рідного дому і не мають  доступу до своїх вишиваних сорочок, відзначити цей день української спадщини.

 

Люди із інших країн також можуть  виявити солідарність із народом України, який мужньо протистоїть невиправданому і незаконному вторгенню Росії.

 

Для проведення флешмобу партнерами ініціативи спеціально розроблені тематичні атрибути: AR-маска віртуальної реальності та стікер для Instagram з оригінальними орнаментами української вишивки у кольорах прапорів України та ЄС.

 

Скористайтеся AR маскою в сторіз або завантажте собі стікер, щоб долучитися. 

Як долучитись?  

1)Щоб скористатись AR ефектом

Перейдіть за цим посиланням 

Натисніть спробувати на кнопці посередині знизу

Усміхніться, з’явиться маска

Збережіть та поділіться в сторіз з хештегом #VyshyvankaDay2022

 

2)Щоб завантажити стікер

-Завантажте собі в сторіз фото або відео

-Зверху натисніть “обрати стікер” та введіть “VyshyvankaDay”

-Натисніть на стікер – він додасться до вашої сторіз. Розмір стікеру можна збільшити або зменшити розтягуючи його пальцями на екрані.

Не забудьте тегнути @euinua, @europeancomission, @eudiplomacy та @ukrainian_institute в своїх сторіз, щоб ми могли ними поділитися.