Український інститут оголошує драматургічний конкурс transmission.ua: drama on the move.United Kingdom
Підтримка перекладу, промоції та постановок сучасної української драми у Великій Британії
До участі запрошуються драматурги, які пишуть українською мовою. Переможці отримають підтримку для перекладу, промоції та постановок сучасної української драми у Великій Британії в 2020−2022 роках у межах програми «Transmission.ua: drama on the move. United Kingdom».

Драматургічний конкурс transmission.ua: drama on the move. United Kingdom втілюється у партнерстві з Британською Радою в Україні.

Твори переможців будуть перекладені англійською мовою, а згодом представлені у театрах Великої Британії. За результатами конкурсу буде обрано до шести текстів. Як програма transmission допоможе українській сучасній драматургії увійти у британський мистецький простір, розповідає керівниця напряму «Перформативні мистецтва» Анастасія Гайшенець:

«
Українська драматургія практично відсутня в британському театральному дискурсі. Водночас, варто зважати, що британський театр відкритий до текстів, які ще не ставилися у Великій Британії. Це відкриває нам можливості поширювати знання про сучасну Україну та українців через актуальні драматичні твори як серед фахівців режисерів, директорів театрів, журналістів та критиків, так і серед широкої глядацької аудиторії».
Що отримають переможці?
1
переклад тексту англійською мовою
2
фінансову підтримку на реалізацію в одній із британських театральних компаній чи театрів, її розмір визначається окремо для кожного проєкту
3
участь у шоукейс-читаннях у партнерських театрах та у спецпрограмах театральних фестивалів Великої Британії
4
збірки з текстами переможців будуть поширені серед театральних установ Великої Британії
5
поширення інформації про твір у британських профільних медіа
6
тексти вийдуть друком у збірці
7
комунікаційний пакет та врегульовані правові аспекти використання перекладу
Тексти, що подаються на конкурс, мають відповідати фокусним пріоритетам напряму перформативних мистецтв Українського інституту, наприклад, таким як постколоніальне суспільство, робота з посттравматичним синдромом у театрі, гендер, інклюзивність, права людини тощо.

Повний перелік умов участі у конкурсі можна переглянути на сторінці програми. Конкурс триває до 1 червня 2021 року.
transmission.ua: drama on the move довгострокова програма підтримки перекладу, промоції та постановок сучасної української драми у країнах Європи, розроблена Українським інститутом. Програма сприяє поповненню репертуару європейських театрів постановками сучасної української драми та посиленню присутності України у європейській театральній спільноті.

Програма розрахована на період 2020-2022 роки, протягом яких буде реалізована у трьох країнах: Польща, Німеччина і Велика Британія.