Український інститут оголошує перший з трьох конкурсів кінопроєктів для участі у програмі proMOTION 2023

У 2023 році Український інститут реалізує програму proMOTION у співпраці з «Єврімаж» (Eurimages), європейським фондом підтримки спільного кіновиробництва і прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт, створеним при Раді Європи. 

Конкурс відбудеться тричі на рік з метою надання можливостей промоційної підтримки міжнародних фестивальних прем’єр та закордонного кінопрокату протягом всього календарного року. 

Взяти участь у конкурсі можуть кінопроєкти повного метру (від 70-ти хвилин) будь-якого жанру і форми на фінальних стадіях виробництва, які готові до планування фестивального або кінотеатрального прокату у відповідний до конкурсу період.  Детальніше про умови – за посиланням. 

Відбір кінопроєктів здійснюватиме конкурсна комісія, що складатиметься з двох представниць відділу кіно Українського інституту, представника фонду «Єврімаж» та двох незалежних експертів (українського та міжнародного) відповідно до якісних критеріїв. Всього за рік буде відібрано мінімум сім кінопроєктів, що отримають до 8000 євро для просування фільму за кордоном. Протягом одного конкурсного відбору Український інститут може обрати не більше 4-х проєктів, а також залишає за собою право не обрати жодного.  

Подати заявку на участь можна з 8 по 27 березня 2023 року, 23:59 (київський час) на сайті Українського інституту. Переможці будуть оголошені не пізніше 24 квітня. Промоційні кампанії проєктів мають бути реалізовані у період з травня по серпень 2023. Перевага надаватиметься проєктам, що вже мають підтверджені фестивальні прем’єри або закордонний кінотеатральний прокат у цей період.

Програма proMOTION з 2020 року системно підтримує міжнародну промоцію українського кіно. Мета програми — розвивати компетенції та посилювати спроможність українських кінематографістів до репрезентації за кордоном та системної міжнародної співпраці, зокрема з фаховими агенціями з промоції.