Український інститут запустив програму співпраці зі закордонними музичними медіа

Grace Note – програма Українського інституту, спрямована на підтримку та просування української музики на міжнародному рівні.

Програма має мету підвищувати рівень обізнаності фахового середовища, слухачів та широкого загалу з українською музикою шляхом публікації матеріалів у закордонних ЗМІ. 

Пріоритет програми — залучення уваги до української музичної сцени, створення платформи для взаємного культурного обміну, започаткування партнерств та підтримки культурної дипломатії через співпрацю українських та світових музичних медіа.  

Формати співпраці в межах програми передбачають публікації статей у друкованих та онлайн ЗМІ, поширення плей-листів та музичних підбірок на закордонну аудиторію, включення українського контенту в сітку іноземних радіо- та телепередач.    

Матеріали для поширення створюватимуться у партнерстві з українськими музичними медіа, музикознавцями, а також іноземними журналістами. Крім того, як джерело інформації для закордонних ЗМІ використовуватиметься платформа Insigt.UA – англомовний путівник українською культурою, створений Українським інститутом. Також УІ вже успішно реалізує спільні проєкти з українськими музичними медіа, зокрема з Meloport і Неформат.  

Наразі забезпечення представлення української музики в рамках програми Grace Note реалізується у взаємодії з такими медіа: JAZZ FORUM (Польща), CITIZEN JAZZ (Франція), PAPAGENO (Угорщина), Glissando (Польща), Idioteq (Польща), Seismograf (Данія).

Ознайомитися з положенням про Програму співпраці з міжнародними музичними медіа Grace Note можна за посиланням  

Якщо ви представляєте українське чи закордонне музичне медіа і бажаєте активно долучитися до просування українського музичного контенту на ваших ресурсах, чекаємо на ваші пропозиції за адресою [email protected]