Виставка «Ти знаєш, що ти – людина» стала частиною фестивалю Kultursymposium Weimar 2023

Вже 9 травня виставка «Ти знаєш, що ти – людина» стала частиною фестивалю Kultursymposium Weimar. Виставка триває до 3 червня.



Звертаючись до теми довіри, сформульованої Kultursymposium, виставка «Ти знаєш, що ти – людина» прагне висунути на перший план індивіда, людську істоту.

Назва запозичена з відомого вірша українського поета Василя Симоненка 1960-х років: «Ти знаєш, що ти – людина», який є своєрідним гімном життя. Сьогодні – під час війни Росії проти України – ці прості, але потужні слова особливо гостро закликають до людяності, солідарності та згуртованості.

Прем’єра «Ти знаєш, що ти – людина» відбулася в берлінській Ціонскірхе наприкінці 2022 року. Друга ітерація виставки відбулася в THE gallery у Мюрсбаху, де її поповнили скульптури відомого українського художника-дисидента Вадима Сидури. 

Каталог виставки.

Тепер виставка у німецькому місті Веймар. У кожному місці вона набуває нових форм завдяки співпраці з різноманітними партнерами. Цього разу роботи 23 українських фотографів представлені разом із відео роботами 10 берлінських художників. Кураторами виставки стали Катерина Філюк та Рейчел Ріц-Воллох. 

Роботи українських фотографів також дають важливе уявлення про зміни, що відбулися в українському суспільстві з 1960-х років: від років, коли мрія про соціалізм поступово виявилася провальною, до останніх місяців боротьби українців за свою країну.

Відеороботи, що супроводжують виставку 60-річної фотографії з України, звертаються до історичних та сучасних проблем людства – насильства, ідеології, політики, релігії та необхідності знайти спільну мову довіри, щоб донести до людей те, що ми є людьми.

Відкриття: 9 травня, 18:00

EIGENHEIM Weimar, Asbachstrasse 1/99423 Weimar

«Ти знаєш, що ти – людина» – переможець міжнародної програми підтримки виставок «Visualise» Українського Інституту. Організаторами виставки виступають IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives. і momentum за підтримки Ukrainian Institute – Український інститут, Goethe-Institut, Goethe-Institut im Exil.

Photo: Kateryna Filyuk