Український інститут продовжує співпрацю з фондом «Єврімаж» в рамках програми proMOTION 2024

Фонд спільного виробництва Ради Європи «Єврімаж» та Український інститут досягли домовленостей продовжити співпрацю у 2024 році в рамках програми підтримки міжнародного просування українських фільмів proMOTION у 2024 році.

У 2023 році програма proMOTION була повністю реалізована у партнерстві з «Єврімаж» (Eurimages). Протягом року міжнародна комісія провела три конкурси, у результаті яких було відібрано 7 кінопроєктів, що отримають до 8000 євро для просування фільму за кордоном.  

У 2024 році відбудеться вже п’ята ітерація програми системної підтримки міжнародної промоції українського кіно proMOTION, розробленої Українським інститутом.   

Цьогоріч також планується проведення трьох конкурсних відборів впродовж календарного року із залученням міжнародних фахівців до процесу оцінювання кінопроєктів. Всього буде підтримано до семи проєктів повнометражних фільмів. 

Календар конкурсних відборів буде повідомлено пізніше.  

Програма proMOTION дає можливість українським кінематографістам долучитися до світової практики промоції фільмів, запросити міжнародних фахівців до розробки промоційних кампанії та знайти закордонних партнерів, і таким чином збільшити впізнаваність кінопроєкту на міжнародному ринку.    

«Єврімаж» — фонд підтримки культури Ради Європи, провідної правозахисної організації на континенті. Заснований в 1989 році, «Єврімаж» сприяє незалежному кіновиробництву, надаючи фінансову підтримку для спільного виробництва повнометражних ігрових, анімаційних і документальних фільмів, а також для представлення артхаусних фільмів.  

Український інститут — державна установа, яка представляє українську культуру у світі та формує позитивний імідж України за кордоном. Інститут заснований Кабінетом Міністрів України у 2017 році та належить до сфери управління МЗС України.