У Брюсселі відбудеться Міжнародний форум культурної дипломатії 2022  

Український інститут 7 грудня у Брюсселі проведе щорічний Міжнародний форум культурної дипломатії, який збере експертів з України та інших країн для обговорення ідей, практик, викликів і майбутнього міжнародної культурної дипломатії та культурних відносин.

Цьогоріч форум покликаний об’єднати громадянське суспільство та державний сектор задля розвитку консолідованої позиції щодо майбутнього міжнародних культурних відносин у Європі та інтеграції українських культурних організацій у культурні сфери ЄС.  

Експерти культурної дипломатії, міжнародні журналісти, науковці та дипломати говоритимуть про зміцнення культурних відносин між Україною та ЄС, про переосмислення ролі та майбутнього європейських культурних відносин після повномасштабного вторгнення Росії в Україну та шукатимуть практичні рішення для підтримки й відновлення зруйнованої культурної екосистеми України.  

Серед панельних дискусій, які заявлені у програмі Форуму:  

  • Від стійкості до спротиву. Українська культура на війні  
  • Переосмислення ролі міжнародних культурних відносин у Європі та за її межами  
  • Мобілізація культури для війни: приклад Росії. Презентація досліджень інституцій культурної дипломатії Росії  
  • Зловживання та інструменталізація культури: як боротися з наслідками  
  • Цегла та розчин: Розвиток сталих культурних відносин між Україною та ЄС   

З повною програмою заходу можна ознайомитись за посиланням.

Під час форуму відбудеться мультимедійна виставка «Листівки з України», яка покликана продемонструвати шкоду, завдану російськими військами українській культурній спадщині.   
Форум відбудеться 7 грудня у Брюсселі з онлайн-трансляцією на сторінках Українського інституту в соціальних мережах.  

Міжнародний форум культурної дипломатії 2022 організовує Український інститут у співпраці з Міністерство закордонних справ України та Jam Factory Art Center.